tentaplugg

Tentaplugg i en knäpptyst skrivsal är en gåva från himlen. Knappt två dagar kvar nu, go go go.



Robin tycker jag snefördelar påläggen på mina mackor. Förstår inte vad han menar.


oj

Inte fören nu slog det mig att Teknis inte är min vardag längre. Blev helt överrumlpad av insikten.
Jag har flyttat hemifrån.
Jag har flyttat till Lund.
Jag har flyttat till Skåne.
Jag pluggar på ett Universitet.
Jag har inte träffat mina ursprungliga vänner på en månad.
Jag har inte träffat min familj på en månad.
Jag saknar er. Jag saknar mycket. Jag saknar skolan.
Jag saknar häng i redax med brötiga män.
MEN, jag saknar inte på ett sorgligt sätt. Utan på ett fint.
Jag längtar inte hem, det är här jag vill vara.

mannegren. säger:
haha, visst tror man att man bara är på utflykt? :D



Jag vill passa på att hylla en kvinna, Johanna Sjöqvist. Vi har haft våra meningsskillnader. Vi har tyckt rätt illa om varandra. Men om det finns någon jag tycker om att ha i mitt liv, så är det Johanna.

tentaplugg

http://studentrecept.se/index.php?siteid=recipe&id=102

gå gå gå, SSK

Snor lite bilder från sydskanska.se bara för att visa er här på min oerhört populära blogg, hur vi hänger på sydskånska. Bildera är från novishpuben och tagna av Elin Barr?

Haha, finn ett fel.


















äh

Har verkligen inte tid att sitta framför datorn nu, men jag oooorkaaaar inteee lääääsaaa meeeer.  Och känner mig tvungen att meddela detta. Jag var precis i köket och pratade med Vincent, fransmannen och jag har aldrig i mitt hela liv låtit så svennebananig som jag gjorde nyss. hahaha. Engelskan har flytit på bra, tills nu, det tackar jag för. Usch.

När finsmakaren i mig vaknar till liv,



När jag inser att det var kanske inte så gott som jag trodde att det skulle vara, OCH inte ens nyttigt.




26/9

Igår, fredags, spenderade jag några timmar med Veronica. Först en mysig fika på SOL, sen jobbade vi på Göteborgs nation, vi vek servetter i för många timmar. men hey, vad gör man inte för biljetter till jobbarfester?


Kvällen som gick i ståuppkomikens tecken

Kvällen börjades på fantastiska Ariman med Den första lundabloggaren och Pavlina.



Sedan bar det av till klubb Prickprick 2.1. YEAH. Kvällen spårade ut något så otroligt. DOCK inte för publiken, utan för dem som stod för underhållningen. Magnus Betnér, Yannis Pappas, Soran Ismail, ööh, två norrmän, en 16åring, två damer och dessutom en de plocka från publiken underhöll oss på scenen denna afton. Kvällen började 20.00, och efter några timmar och några öl bestämde sig denna samling komiker att forstätta hela natten.  Nivån skönk, Betnér var helt kanackas och sjöng amazing grace, diverse komiker gick lös på pianot. Och herregud, jag kommer faktiskt inte ihåg. Men galet var det. Sannerligen. Oväntad avslutning. Underbart.










förmiddagen i bilder

Dagen började med en analys av Kafka, härliga glada livsnjutaren Franz Kafka.



Om vi säger så här, det finns lätta och svåra verk att tolka. En läkare på landet hör inte till de förstnämnda. Detta är Ulrika och Alexander föresten, weei.





Kul grej, denna raden av fantastiska människor går i min klass. Och jag trodde alla utom två pratade skånska. Det visade sig att ingen av dem gjorde det. Jag fattar inte, hur har jag tänkt?



Efter föreläsningen som var riktigt riktigt bra, satt vi efteråt och gick igenom vad som hade sagts. Si-möten är en riktigt bra grej, heja



Tadaaaam, SOL från en annat perspektiv.


seize the day

Nästa fredag är det dags för min första tenta, och det känns lite jobbigt. För det är mycket. Det är svårt. Det är delvis flummigt, litteratur har en förmåga att vara det. Får det uppkastat i mitt aniskte dagligen att jag går inte på gymnasiet längre, att det krävs så in i norden mer av mig. Idag har jag för övrigt vart duktig. Jag har äntligen fixat VISAkort, storhandlat på Willys trots att ICA ligger ett stenkast från där jag bor och Willys kräver tio minuter på cykeln (ett enormt avstånd i Lund).



Vet ni vad som är jobbigt? När man är hemma och inser att man inte har just det DÄR som man verkligen vill äta ikväll. Och man måste ta sig till närmasta ICA. Och precis när man tänker den tanken börjar det spöregna utomhus (vore iofs konstigt om det vore inomhus). Vet ni vad som är skönt? När man tar hissen ner, öppnar ytterdörren och konstaterar att ICA är några meter rakt framåt.


22/9

Idag fick jag en gåva av Gud, (läs teknologföreningen) Mitt stipendium kom! Nu när jag behöver det som mest! Nu kan jag leva fram tills fredag då mina pengar kommer! Halleluja! Ni anar inte denna ofantliga lycka! jag har nog aldrig använt mig av så här många utropstecken i hela mitt liv! aaaah!
För att ta ned mig på jorden igen
- jag måste läsa två böcker ikväll
- jag ska skriva ett arbete tills torsdag
- oj jag ska tvätta om tjugo minuter. oj oj oj

ha!

Johanna, här har vi svaret! Tänkte väl att jag kände igen det.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Stellan_Hagmalm


efter 21 dagar trivs jag fortfarande

Har ju som skrivet innan dragit mig på en förkylning, en rejäl sådan. Fick bekräftat idag hur rara mina medboende är här i korridoren. Några kom och knackade på och sa att dom var oroliga för att jag hostade så, sa att dom gärna lagar mat till mig om jag inte orkar, kör mig med deras bilar om jag inte orkar cykla, går och handlar om mig om jag inte orkar. Nu mår jag ju verkligen inte så dåligt, men skönt att ha dom här ändå. Så ni behöver inte oroa er för att jag känner mig ensam och glömd i mitt lilla boende när jag ligger och hostar. På Tunavägen 39C är vi som en stor familj.


skapat mig ett hem långt hemifrån



Igår var det novishsittning på AF-borgen med alla tornanationer. Trerätters, sång, tal och spex. Helt. Jätte. Galet. Kul. Är inte riktigt i form för att orka skriva detaljer, men mina vänner. Ni går miste om något, det måste jag ändå medge. Och om jag gillade sydskånska innan, vill jag gifta mig med sydskånska efter igår.



Matias och Veronica, gulle er.






17/9

Faktiskt en helt underbart bra dag. Steg upp tidigt i ottan för att hinna med allt jag skulle innan semenariet, och jag hann! Allt gick hyffsat bra. Sen var det SI-möte. Man sitter med en student som läst kursen innan, och diskuterar och pluggar tillsammans. Det börjar sannerligen dra igång nu, och det är verkligen inte lätt. Men jag gillar det.





Sen blev det mysstund med Den första lundabloggaren i Lundagård. Jag gillar denna tjej, thats a faaaact.



Och varför inte slå sig ner vid en runsten?



Johanna försvann en stund, och jag passade på att fotografera våra kursböcker. Jag utlyser en tävling! Vilken är Johannas och vilken är min? lolzor



Nästa vecka blir det Betnér och Co, fantastiskt!


bara en parantes

hur sjukt är det inte att 58 stycken har läst min blogg idag, vilka i guds namn är ni? ni behöver inte svara, begära kommentarer tänker jag aldrig göra. nej nu kör vi med telepati, kör!

16/9

för att undvika en kommentarsfaight, (och undvika plugg för mig) så tänker jag bara förtydliga;

Så ser tröjan ut fram;



Så ser tröjan ut bak.



Är ni med mig? Bra vänner!

17.04

Denna dag är en dålig dag. För det första fick jag ställa in fikan med Veronica för att kunna plugga.
För det andra fattar jag minimalt av vad boken jag ska läsa handlar om. Eller jag fattar vad dom försöker få fram, men inte vad dom vill komma till. Eller något sådant. "Som exempel på dekonstruktivistika resonemang kan nämnas Jonathan Cullers analys av story-diskurs-dikotomin." Jaha du menar så, intressant.
För det tredje är jag i stort behov av en vårdcentral, jag hostar hostar och hostar. Men nej, till lunds vårdcentral är jag inte välkommen för jag är skriven i Borås. Heja! Lycka! Perfekt!
Solen skiner riktigt fint här idag, där ute är det sommar, men här inne är det höst. (håkan, reds. anteckningar)



Här har ni en del av köket och det gemensamma utrymmet. Ser ni föresten tven till vänster i bild? ;) hemmakänsla




"Jag är en grå liten gummiboll" - dagens föreläsare

Litterär teori och metod. Precis, så heter den kursen jag började med idag. Riktigt bra föreläsare, kan han ha vart en göteeeboorgare tro? Möjligtvis. Har svårt numera på att skilja på alla dialekter som inte är skånska. Hur som helst, antecknade ungefär 40 sidor under två timmar kändes det som. Och faktiskt, det är sjukt att lära.



Jobbade som sagt i lördags, denna otroligt skickligt tagna bilden tog vid den sista jobbetappen, gaderoben. Själv har jag nog tagit en vilopaus här, och smygfotograferar de rara flickorna jag jobbade med.



Jag gillar inte det här. Men ni skrev att ni ville se mig, så här har ni mig. En cool bild tagen på toaletten i min bartender-outfit.




gäsp

Igår smakade jag på hur det var att jobba som bartender, skitkul och skitstressigt. Efter stängning vid två, städade vi tills tre, sen åt vi och var på en så kallad tack-efterfest. Kom hem vid femsnåret. Svårt att finna det rätta ordet som beskriver hur trött jag är idag, har faktiskt sovit bort hela denna dagen. Skönt och dåligt.

12/9

Min fantastiska utsikt, alltid mycket upplyftanade!



Tänkte visa er mitt rum lite noggranare nu, är lite rastlös.









I torsdags var det novischoub på SSK! Mycket mycket trevlig kväll. På bilden nedan har vi sköna johanna och hennes klasskamrat Pavlina. Puss på er




självmål är det enda rätta målet


Dagen började som vanligt, en tur på röda faran till skolan. Cyklade halvrätt idag, high five!


och japp, blå himmel och solsken idag igen. och japp, svettig och härlig när jag kom fram till föreläsningen.



Jag gillar verkligen Lund. Jag gillar hela atmosfären. Jag gillar att när jag kommer till SOL (språk och litteraturcentrum, reds. anteckningar) så känns det som om jag stiger in i en amerikansk tonårsfilm, ni vet. campus? folk sitter ute överallt? ni förstår? tack, bra.



efter sista föreläsninen hookade jag upp med den första lundabloggaren, har tyvärr ingen bild så det får bli en annan, den härliga mannen nedan. hur som helst blev en tur till sydskånska. Glad att hon är här nere, imorgon blir det novishpub men denne, blir hur bra som helst.



Är tyvärr lite småsjuk, så skulle gå ut i köket och koka upp lite vatten. Möttes av ett kök fullt av spanjorer, fransmän och jag vet inte deras ursprung ännu en gång. Fast nu var dom fler, väldigt många fler. Var inne i köket högst fem minuter, under dessa minuter ropade folk PHOOOOTOOOOOO tio gånger, så jag var med på tio gruppkort. happineeesssss



Nu börjar dom droppa av, dom ska nog vidare ut. Skönt för mig och min förkylning.



Nu har jag gjort mig förtjänt av några avsnitt vänner, Väl mötta!

trött hostig snorig

har dragit på mig en jobbig hosta och en fantastisk jobbig förkylning. Trots detta har jag åstadkommit mycket idag, har skrivit en jobbig uppgift som jag hade skjutit upp hela veckan.
I Lördags hade jag enormt kul, Sydskånska var ball. Efter mycket dans, roliga samtal, politiska diskussioner cyklade jag och Veronica iväg med målet att hitta hennes vän. Det gjorde vi inte. Men vi hittade ett matställe som hade nattöppet så vi köpte lite mat och hade det väldigt trevligt.
Idag fick vi en ny föreläsare, han kommer nog vara grymt bra. Skön stil, rolig, duktig. Men, jag fattar inte hans skånska. Hans skånska är på den nivån så det låter som danska. Var gött när han drog skämt idag, alla skrattade, utan jag. Då är det allt bra härligt!
Linda kommer hit den fjärde december och stannar över helgen, halleluja! När kommer ni andra?
Är jättetrött, orkar inte vara så kreativ här.

vart lundist i sju dagar

Idag är det lördag, skrev senast i torsdags förmiddag. Nu ska vi se här, så jag uppdaterar er rätt. Det var hur trevligt som helst i Malmö. Var jättekul/skönt/mysigt/tryggt på något sätt att sitta med en gäng tjejer och prata om ditten och datten. Dom var hur sköna som helst, jag trivdes med dom. Sen åkte vi bil in till Lunds, och gick till Lunds nation. Efter att vi köade i 40 minuter kom vi in, klubben som var öppen var Penthouse, deras övervåning med utsikt över Lund. Även där träffade jag mycket trevligt folk, så himla kul att träffa folk från hela Sverige. Lite skillnad mot Borran. Efter det cyklade jag och Ulrika hem till mig och somnade, för att sova alldeles för få timmar, för att sedan gå till vår föreläsning.
Igår satt jag hemma på kvällen och längtade till Borås. Lite tråkigt när folket i min klass åker hem till Malmö (95& av alla bor där), för då är jag kvar i Lund. Så jag gick och la mig tidigt och vaknade när Johan trillade in i mitt rum vid tre på natten. Väldigt välbehövligt, puss.
Idag har jag tränat, handlat mat, köpt en riktig lundafalafel. 20 kronor för en megastor, det gillar vi. Tydligen är man ingen riktig Lundabo om man inte äter minst fem sådana i veckan. Sprang även på en tjej jag träffade i torsdags, hon bjöd med mig på lite umgänge i kväll, så på den vägen är det. Blackout på Sydskånska, där hittar ni mig i kväll.

3/9

Dagarna i Lund blir faktiskt bara bättre och bättre. Alla bitar börjar falla på plats, cykelvägarna har slutat se likadan ut, kan numera hälsa på folk åt höger och vänster på universitetet, mitt schema är fullt med roliga saker, och sist men inte minst, jag har börjar säga jau istället för ja. förlåt.
I kväll ska jag åka till Malmö och träffa Ulrikas vänner, sen ska vi alla åka tillbaka till Lund för att gå på någon nation. Kommer inte ihåg om det var Malmös, Lunds eller Göteborgs dock? Kul Kul Kul ska det bli i alla fall.
Det intressantaste jag lärt mig hittills, är definitivt att bruket styr normen. Att man ska tro på språkbruket. Språkbrukarna styr språket, ni förstår? Finns egentligen inga rätt och fel, inget bra och dåligt språk. Självklart finns det normluckefel och normkonflikter, men allt beror på situationen. Ett bra språk är ett situationsanpassat språk. Ett språk och en individ har olika normsystem, och ingen norm är kodifierad.  Känns det mer rätt att säga "Hon är gladare än mig" än "Hon är gladare än jag" så är det rätt. Man ska helt enkelt lita mer på sin intuition än en sin grammatikbok. Det glömde nog mina lärare lära mig under de senaste tolv åren.

2/9

Vart på en riktigt bra föreläsning, check.
Träffat nytt gött folk, check.
Skrivit in mig på Sydskånska nationen, check.
Skrivit in mig i Humanistkåren, check.
Fixat gymkort på Gerda, check.
Träna Afro senare, nästan check.
Hittat en träningskamrat i korridoren, check.
Fyllt på frysen och kylskåpet, check.
Haft en sjukt bra dag, check.

bilder wei

Idag var det den första dagen för mig i Lund känns det som, en riktigt med föreläsningar och har äntligen flyttat in i mitt nya bo och flyttat ut från Johan. Här nedan ser ni rummet, har även dusch och toalett. Delar korridor med ett gött gäng tror jag. Vet att det är två fransmän, två kineser och två svenskar än så länge. De sex andra har jag inte träffat än.
Ber om ursäkt, bilden ligger fel, jaja fine ni får klara er ändå. Detta var när jag gick till skolan igår, ni kan skymta skolan där framme, typ. Kul detalj, tjejen närmast visade sig vara en i klassen, en mycket trevlig sådan. Så Ulrika, ser ut som jag stalkar dig lite, men inte meningen. 
Här hänger jag på dagarna, helt okej substitut till Teknis.
Tänkte bara avsluta med en go bild, för att visa hur GOA alla är i lund. Mycket trevligt par skulle jag vilja påstå. Synd att jag inte kommer ihåg vad som stod på framsidan, var ungefär "Sluta döda oss"
Nu ska jag äta färdigt min banan, hoppas att det finns något nytt folk i köket. Jag återkommer snart!

Jag är djupt förälskad i Lund.

Igår hade jag min första dag på Lunds universitet, vi hade ett introduktionsmöte med klassen och lite rundvisning i Språk och Litteaturcentrum. Bilder kommer, men herre min jävla gud vad fint det är. Utanför skolan är det en park, en liten damm och SOL omringas av mäktiga byggnader. Och innanför min vänner, lokalerna är hur fräscha som helst. Jag blev så himla positivt överaskad av min nya klass, hade förväntat mig 30åringar med ett barn under armen. Visserligen, jag är nog yngst, men det var hur trevligt folk som helst. Kände med en gång att detta kommer bli bra, här kommer jag att trivas, här kommer jag att ha kul.

Som skrivet, bilder kommer. Nu ska jag gå ut i solen, blå himmel och 25 grader idag. Det kommer bli en bra dag. Vill till skolan nu, en känsla som jag inte känt på ett tag.


RSS 2.0