sista november

Igår julmyste vi boråsare i Lund. Det bakades pepparkakor, knäck, fudge och rocky road, sjävklart med julmusik i bakgrunden och ett glas julmust i ena handen, och ett glas glögg i den andre. Kan man fira första advent på ett bättre sätt? Nja, tror inte det.


b

Jag och Sjökan väntar på bättre tider, och lite mer sällskap. lol


27/11

Här sitter jag och väntar på att Fröken Sjöqvist ska komma. Om några timmar kommer sedan en del svartklubbare. Låtarna jag lyssnar på just nu är följande,
Shaggy - I can't fight this feeling
Ziggi - need to tell you this
Busy signal - Hustling (Baddaz Riddim)
Vilken trio vaaaa!

Äntligen fredag!


26/11

dagens ogilla.
- I skånde är det motvind vilket håll man än cyklar, alltid. Det finns inget undantag, inte ett enda.
- Föreläsare som tycker deras föreläsning är så otroligt intressant så de hoppar över den obligatoriska pausen mitt i.
- Betala räkningar
- Att vara trött på en föreläsning och ha problem med att hålla ögona öppna. Speciellt när man läser retorik och precis har lärt sig om hur man är en bra publik. Man  ska se glad och intresserad ut, rak i ryggen och det ska gärna glittra lite i ens ögon.
- Att skriva tal med noll inspiration.

dagens gilla.
- Det är redan torsdagskväll.
- dance like there's nobody looking, shake like you know what you're doing, man.


23/11

Helgen var fantastisk och nu är det måndag, mindre fantastiskt.
Fredagen var verkligen till belåtenhet, det började med en misslyckad tvättning av kläder för min del. Att avbryta mitt i för att hinna i tid till lite häng är inget jag rekommenderar. Plus att blöt tvätt är fruktansvärt tungt att bära upp från källaren till sjätte våningen.
Hänget jag av avbröt tvätten för var onekligen värt ansträngningen. Vi träffades på en takvåning för att värma upp inför spexet som började 18.15. Spexet var, hrm, jag gillar inte att säga det,  men det var dåligt. Jag skrattade ibland, riktigt hjärtligt ibland, men resten var kokt i skit. Efter spexet spelade vi TP och lekte fördomsleken och hade det göttigt. Sedan bar det av till en korridorfest på Delphi med då gav jag och min bättre hälft upp och vandrade hem.
Lördagen var minst lika fin, då det var svartklubben som stod på schemat. Förfesten var episk då den bestod av renodlade svartklubbsjobbare. Hela kvällen var väldigt Svartklubben. Det var rap battles, poser och ordet man (läs mään) figurerade i varje vrå.





förresten



plugg plugg



plugg plugg



min fantastiska utsikt, så vackert en dag som denna



plugg plugg



dagens rätt. potatis med kikärtsgryta med paprika och zucchini. Dock inte lagad i mitt kök, utan i SSKs, gott.

19/11

Nu känner jag mig rätt säker inför morgondagen. Så mot bättre vetande ska jag till Bar Retoar ikväll, dock bara en snabbis för att insupa lite vänskap och musik. Klassens clown spelar dagen till ära, ska bli spännande.


Tentacountdown; 17 timmar.

tentavecka

Det är och har vart en tung vecka. Tentavecka, hör ni hur det ordet ringer i ert huvud? Fasansfullt ord. Jag känner mig ganska så redo för morgondagen, fonetiken sitter rätt bra faktiskt. MEN, självklart finns det ett men, jag har så jobbigt svårt för att skilja på långa och korta vokaler. Och ja, jag vet, sådant borde man kunna. Men det funkar inte, hur mycket jag än vrider och vänder på ett ord. Jag hittade en fantastisk sida på internet "Kjell Staffans", Kjell håller just nu på att lära mig, på ett mycket fint och pedagogiskt sätt.

Peka på bokstaven a.
Läraren: Hur låter den här vokalen?
Eleven: a.
Läraren: Nu ska vi göra så att a får låta på två olika sätt. Först får den låta väldigt lång. Läraren uttalar a överdrivet långt samtidigt som han med händerna drar ut a som ett gummiband. Eleverna upprepar.
Läraren: Nu ska a också få låta riktigt kort, ungefär som då jag klappar med händerna. Läraren uttalar ett kort a och samtidigt klappar med händerna. Eleverna upprepar.

Samtala med barnen, eller visa en bild av ett föremål, för att komma fram till ett specifikt ord, t.ex. vas.
Läraren: Vilken vokal hör man i vas?
Eleven: a.
Läraren: Är det ett långt a eller ett kort a i vas?
För att eleverna skall kunna bedöma detta måste de alltid jämföra ordet vas med hur det låter med långt a och hur det låter med kort a. Också nu drar man och klappar man på ordet (vokalen) samtidigt som man uttalar ordet. Alltså: vas + drar, vass + klappar.
Eleven: Det är långt a i vas.

Jag älskar att plugga på Lunds universitet.

18/11

I Skåne är det storm idag, klass två-varning till och med. Mysigt säger jag, dåligt säger vägverket. Enligt aftonbladet ska man akta sig för flygande tak, och det är ju enbart lustigt.
Min dag har vart lika spännande som min mat jag precis åt, spagetti och falukorv. Det enda jag har gjort är att pluggat, ojat mig, pluggat, gnällt, pluggat, blivit hungrig och kollat på matplatsen.org och gråtit och pluggat. Jag vill bara få tentan gjord och om 44 timmar då är den avklarad. jag ska alltså hinna plugga ofantligt mycket inom dessa 44 timmar, vad glad jag blir.
Helgen blir jättetrevlig. På fredag ska vi kolla på spex, Var Glad Spexarna! Blir mycket spännande då jag aldrig varit på ett sådant, och det är faktiskt ett måste om man bor i Lund. På lördag spelar Mofeta & Jerre feat. SpiderDogs på Svartklubben, hur bra är inte det? blir FETT. Och innan vi entrar svartklubben ska jag utmana Sjökan och Matias i ett parti PT. Ska inte bli så svårt att vinna, såklart.



johanna sjöqvist

gammal är äldst.




äldst är senil.

bildserie deluxe

det här är vad jag kallar kvalitétstid. Skitprogram på tv med becka och Ebba.



Och just nu är jag sugen att sitta med en drös GÖTT folk och spela TP.

ef

Vilken sjukt bra dag det har varit, och då är klockan bara fyra och mina kära gäster har inte ens kommit än. Dagen började med ett semanarium som vart så himla intressant, sen jobbade jag på lunchen på ssk. och jag älskade det.
igår var jag världens bästa flickvän och bakade bröd och gjorde soppa, bara så ni vet.


19

blivit lite smått hånad idag på föreläsningen för min dialekt. då vi just nu håller på med fonetik så pratar vi rätt mö om uttal. det blir väldigt mycket "Okej Sara, kan du säga detta så alla i klassen hör."
okej, här kommer ett test. säg dessa ord/meningar relativt fort och avslappnat;
1. först
2. var sitter du?
3. kors
Mh, precis. Ni märker det som alla andra märker. Vi säger Föscht, vaschitter du? kosch. Och förlåt, men det är inte så vackert att säga vaschitter du istället för var sitter du. Denna effekt kalas supradentalisering, låter lite spexigt ändå va?

so you think you can stone me and spit in my eye

Queen - Bohemian rhapsody, det är en riktig musikpärla som väcktes till liv i mitt hjärta igen efter en lång vila. På jobbarresan vill jag minnas att det var en härlig man med cowboyhatt som sjöng just denna låt med en otrolig inlevelse. Ståendes på matbordet, innan efterrätten serverades, eller var det innan varmrätten serverades? Hur som helst skulle jag vilja sträcka mig så långt och säga att Queen är mina favoriter just nu. så sjukt bra.

http://www.youtube.com/watch?v=2omuoO_hIbQ

plustecken? helt seriöst?

Jag har haft en mac så länge jag minns, men har aldrig aldrig aldrig hittat plustecknet på denna. syns det inte, finns den inte. oerhört korkat att skapa en data utan detta tecken kan tyckas. Tack vare sjökan kunde jag genomföra detta blogginlägg, hon skrev ett plustecken och nu tvingas jag spara detta på skrivbordet i all evighet.

Just nu sitter jag och halvkollar på Bonde söker fru och skäms oerhört över Roger och hans flammor.
Jag sitter även och halvläser i min fonetikbok, den senaste meningen löd
"Kombinationen öppen + främre betyder att munnen är öppen och tungan långt fram, kombinationen öppen + bakre att munnen är öppen och tungan i synnerhet tungryggen, är långt bak, kombinationen sluten + främre att munnen nästan är sluten och tungan långt fram och kombinationen sluten + bakre att munnen är nästan sluten och tungan långt bak."
Det var sannerligen den längsta och tråkigaste mening jag någonsin läst. Man skulle kunna tro att det handlar om olika kysstekniker, men icke. Det handlar om vokalljud. parteeeey.


hur gott blev det inte då?


11/11

Idag gör jag paj. Pajskalet står och myser i kylskåpet och bara väntar på att bli fylld med skinka, ost, broccoli, oliver och soltorkade tomater, kanske fetaost? och självklart vanlig ost. När jag stod i köket för en tjuga sedan och knådade för glatta livet kom mina två nya boendekamrater och hälsade. En mycket trevlig svensk och en mycket trevlig tysk. Dom ska bo här i tre månader, då två i korridoren är i Hongkong eller vad det nu var och härjar. Trevligt med lite nytt blod i hemmet.

Jag har börjat med en ny kurs! jag gillar det! väldigt mycket! så mycket så att det spritter i kroppen! Eller nja, det var en överdrift. Men fonetiken är så mycket intressantare än grammatiken. visst, det är lurigt med fonetik med. Men det är så mycket lättare när man inte sitter och aktivt hatar ämnet man försöker lära sig. Och istället för att ha en färglös isländare har vi numera en färgglad smålänning, mycket bra.

Nu undrar ni säkert hur min vecka ser ut, och klart ni ska få veta det! På fredag kommer sköna cecilia, gosiga becka, underbara molin och mysiga hanna till luuuuund! Det blir fantastiskt, såklart.


Diverse bilder som jag nu lägger upp har jag tagit från höger och vänster, förlåt.




8/11

alltså jag måste faktiskt be om ursäkt. be om ursäkt för att jag har världens roligaste liv så jag inte hinner med att skriva här på bloggen. En sammanfattning kanske sitter på plats, sen ska jag återge alla mumsiga detaljer om ett tag. Okej, tina var här. det var helt fantastiskt att ha tinafina för mig själv en helg. Sen åkte jag hem, det var jätteskönt att träffa familjen och vänner. Det blev en lugn stund i min numera fullspäckade vardag. Sen åkte jag hem, då var det jobbarresa, jobbarresa till ett hus i Skannör med 50 festglada SSKare, underbart. Natten slutade sju på morgonen, sedan sov jag till tre ungefär. Sen jobbade jag till ungefär 3 på Svartklubben, Safari sound var där och spelade och det var fett. Sedan var det efterfest, så som det ska vara efter en jobbarkväll. Vi njöt av livet på ettans balkong och sen var jag hemma vid sju. Sen sov jag till fyra ungefär.
Lund har tagit min dagsrytm. Och i morgon är det tillbaka till verkligheten. I morgon ska jag plugga som ett litet djur. Och lägga upp fantastiska bilder på denna blogg.

RSS 2.0