till min kära syster

det fungerar inte att vända på bilden, så du får helt enkelt vända på huvudet. var den inte fin?


30/10

om en timma ska jag ta bussen ner till lunds central och ta med mig tina hem. En timma alltså. En timma. En timma har aldrig känt längre. Jag har redan lagat den mat som kan förberedas. Ikväll serveras hemmagjord potatissallad och pestolax, tillsammans med vitlöksbröd. Och tre apor till det!

Och, då kör vi. Det första man skall göra är att haka allt som ska ner i salladen. Både jag och tina har en förkärlek till rödlök, så mycket av den varan! Sen blev det körsbärstomater, oliver, soltorkade tomater, fetaost, ruccola, pesto, creme freishe, öööh, potatis.



Så här ser det ut när man kokar potäter.



Mmmmhhhh. gott.




Potatis plus god röra = ?



Titta! Jag avskyr det. Färdigresultatet ser aldrig så gott ut. Men tänk er detta upplagt på ett gött sätt, lite ruccola över, en fin laxbit jämte. Precis, då är ni med mig.



Nu är det bara 54 minuter kvar.

29

äh, kan lika väl berätta, håller på med ett litet sidoprojekt jämte studierna.
http://www.sarahheinzhouse.org/

29/10

Just nu är Lund precis som Lund ska vara under hösten. Jag ber innerligt att detta väder ska hålla i sig över helgen. Om det är någon helg Lund ska skärpa sig, och visa sig från sin bästa sida, så är det denna helg. För i helgen är det Tinahelg! Det är en njuta av livet-helg helt enkelt. Så kom igen nu Lund, nu tar vi Tina med storm!



Min matblogg fick ju fantastisk kritik. Så jag tänkte visa upp gårdagens skapelse. Hallon och Blåbärs-paj, som faktiskt blev väldigt god. Ni får dock lista ur själva hur jag gjorde den, för nu ska jag plugga! (läs, kolla vänner)


ssk



drägg!


27/10 matbloggen

För någon dag sedan läste jag gulliga Sandras blogg, där hon hade lagt upp ett recept på en purjolöksoppa. Och jag är ju inte den som är den, så jag tänkte att jag skulle göra ett försök idag. Och det gjode jag. Och oj herregud vad gott det blev.

Först och främst gick jag och handlade. Tänk er detta, plus vatten, potatis och purjolök i en sallig röra. Sandra hade faktistk glömt att skriva ut hur mycket man skulle ha av varje, så jag chansade för fulla muggar. Ja, observanta som ni är, märker ni nu att jag har lök i, det stog inte med i sandras recept. Men kolla här, man behöver inte alltid följa recept precis när man är en mästerkock. Jag tackar ödemjukast sandra, för detta fantastiska recept, hälsa din mor att hon är en stjärna i köket.



Det första man skulle göra var att, som sandra skrev det, "Smälta" purjolöken i kastrullen, och det tyckte jag var mycket spännande.



Potatis skulle man ju självklart ha med, så jag hackade och hackade och nynnade på SSK:s kampsång



Sen skulle man lägga i potatisen, och fylla på med vatten. Jag kastade även i lite gul lök. Sen blev jag sannerligen lite förvirrad. För jag kunde inte i mina vildaste fantasier se detta som en soppa. Men jaja, jag körde på ändå.



När buljongen och timjan kom i, och det började koka upp, kändes det genast bättre. Det luktade ju faktiskt gott, tänka sig. Och Självklart, salt och peppar användes också.



Sen hälldes grädden i! Och sen var det färdigt. Och nej, det ser inte jättegott ut. Men det var den ljuvligaste soppa jag ätit på länge.



Sen fuskade jag lite, för jag hittade inte osthyveln. Så istället för ostmackor till blev det kantarellmjukost, salami och gurka-macka. Fungerade alldels utmärkt!





26/10

Har väl inte så mycket roligare att säga än att i lördags var det SSK, Svartklubben. Jag och sjökan möttes upp och skakde rumpa med diverse skönt folk. Natten var inte slut fören vid fyrasnåret, vill ändå påpeka att efterfesten varade tills fem. Men helt plötsligt skulle folk ställa tillbaka sina klockor en timma, påhitt! Här hade jag kämpat med att känna mig pigg tills fem, så är klockan bara fyra... herregud



Jag träffade även en trevlig herre på SSK som stod inne på toaletten och chillade.



Och nu? Jo, nu tar jag vara på kvällen. En serie på tvn, en på datorn, samtidigt! tänka sig så mycket man kan hinna med på en och samma kväll.



På fredag kommer tina. WOOOO

23/10

Jaha, kul, skoj, verkligen. Det är fredag, klockan är lite över tio, maten är uppäten, godiset slut, drickan uppdrucken, filmen slut, de 72 minuterna man får på megavideo.com är slutkollade och hela lund kokar av aktivitet utanför mitt fönster. I morgon ska jag göra högskoleprovet, därför sitter jag här i min lilla låda och slickar upp det sista sockret på chokladpappret istället för att göra något KUL. Det känns som om majoriteten av lunds studenter pluggar på LTH, LTH har haft tentavecka, detta var sista dagen på tentaveckan, därmed är alla prov gjorde, därför är alla ute just i kväll. Hela Sparta (byggnaden jag bor i) vibrerar och gungar av all musik och rörelse. Och jag upprepar, här sitter jag, och känner mig ledsen över att Morden i Midsomer är slut. Jag får väl börja med korsordet, lägga en filt över mina fötter och dricka en kopp te och tänka tillbaka på mina ungdomens år när jag också var ute på fredagskvällar.

Vet ni vad som gör mig glad just nu? Jo först och främst, i morgonkväll blir det en kväll med Johanna. Om exakt en vecka sitter Tinafina här jämte mig, möjligtvis med en BiB mellan oss. Jag har väl berättat för er alla att Tina är den finaste vän man kan tänka sig? Ja, jag tänkte väl det.

23/10

Idag har det varit en fantastisk dag, hittils, klockan är ju ändå bara halv två. Jag gillar alltid Lund, men vissa dagar älskar jag Lund. Idag är en älska Lund-dag. Jag vaknade upp på det bästa sättet man kan göra, inte av en väckarklocka utan av min käreste. Jag cyklade till skolan till vårat SI-möte, möttes av min kära klass och ett bord fyllt med fika. Våran mentor, Anders, hade idag med sina förtjusande barn. Det var ett kul SI-möte helt enkelt. Jag är så nöjd. Jag blir så nöjd när diverse folk säger att våran klass utmärker sig på grund av våran sammanhållning. High five!





"Jaha, lunchen är slut, då var den glädjestuden över"



"Då tycker jag att vi alla pekar ut dom som gjorde fel på uppgiften"







Högskoleprov imorgon, öva öva öva? Jodå.

20

Nu sitter ni bergis där hemma och tänker, Stackars stackars sara, hon pluggar så mycket, dygnet runt verkar det som, för hon hinner ju aaaldrig blogga.
Mina kära vänner, nu har ni lite fel är jag rädd.
Jag känner att det är mitt ansvar som student/lundabo/boråsare/kvinna/människa och presentera er min nya bästa vän, min nya älskare.
Får jag presentera er för någon, någon som förgyller alla mina dagar och inte minst alla mina nätter.

http://watch-series.com

Där har ni allt ni behöver. När ni är ensamma har ni alla säsonger av Vänner. När ni är sugna lite bitterhet här i livet, så har ni House. När ni är sugna på dramatik i alla dess former har ni Despera Hemmafruar som väntar på er med öppna armar. Och sist men inte minst, när ni sitter där hemma och är sugen på att skära i något, kan ni svalka eran lust med Greys anatomy, alternativt Doktorn kan komma.

dagens skratt

När man hittar ytterligare spår på datorn efter tour de chambres


16/10

dagens studenttips!

All mat ser god ut, till och med förstaklassig blingbling-gott, om man strör en näve ruccula över tallriken.



dagens konstaterande!

När man väljer att sitta hemma och kolla på Förkväll, istället för att hänga med klasskamraterna till Ariman, då har det vart en tung vecka.
Eller så laddar man tills morgondagen? Vad vet jag?




16/10

Nu kommer ursäkten som alla bloggare någon gång skriver. Förlåt att jag uppdaterar så dåligt, men jag har fuuulllt upp. Och fullt upp har jag definitivt, om man ser soffliggande nonstop som fullt upp. Nej skämt åsido, jag pluggar lite ibland, lite då och då. Ibland. Kanske för lite. Kanske lite för lite just denna vecka i alla fall. Men grammaaatiken är sååå tråååkig och sååå krånglig och nationslivet bjuder på såå mycket rooooligare grejer.

Vad lockar mest? Ett bord fullt med papper som man inte förstår sig på,



elleeeer sydskånskas jobbarfest?



Ja, eller hur. Tänkte väl det.
På bilden är det några från vårt älskade jobbarlag på svartklubben. Och jag älskar att vi ser så härligt retared ut! Det är så mycket kärlek i luften på SSK.

1,5

Idag:
- fick röda faran punka, hon är numera inlämnad hos en av de sex cykelaffärer som ligger vid universitetet
- jag fick tillbaka tentan! två poäng från det högsta betyget. helt okej ändå väl? yes!

exakt så här såg det ut när Fil. mag. Doktoranden i litteraturvetenskap Daniel Möller släppte bomben att ALLA i klassen klarat sig galant! Så här ser för övrigt en Fil. mag. Doktorand i litteraturvetenskap ut. Skägg, glasögon, kavaj och en kaffe i handen.


gå gå gå, SSK

Jag tänker gifta mig med hela mitt jobbarlag, sydkånska, svartklubben osv osv. Anledning? Jo, jobbade igår och det var hur kul som helst. Efter en hel del timmar bakom baren och ett antal redbull var vi alla redo för en efterfest. Kul soft gött häng med underbart folk. Blir det bättre? nope.

Försökte ta lite bilder när jag stod i baren, rätt dåliga bilder blev resultatet. Jag dansade nog lite för häftigt när jag tryckte av kameran.





Sista timmen satt jag och calle i entrén, rätt lugnt faktiskt. Men tadaaaa, en redbull till! Hoppla!


väldigt händelserik helg må ni tro

fredagen inleddes med tour de chambres i min korridor. behöver jag säga mer? seriöst? nej jag trodde väl inte det.



Halv sju hos mig

Inledningen på denna kurs har sannerligen varit ångestladdad. I början var det nära tårar för de flesta i klassen, men nu har vi en ny metod för att inte gå under, vi driver med alltihop. Vi fattar inget, men kul har vi ska ni veta! Min klass är fantastisk fantastisk.



"Alltså, jag hör ju på ett ungefär vad han säger, men jag fattar ingenting"



Observera att solen lyser i all sin prakt utanför salen. Observera även att det är sex whiteboardtavlor man kan skjuta runt för få plats för att skriva ner allt i hela världen.



Borde nästan lägga ut ett utförligt recept på denna fantastiskt goda pizza jag gjorde, men jag nöjer mig med att skriva Ruccola, Mozzarella, Champinjoner, Skinka och Tomat. resten får ni komma på själva.



På kvällen blev det Kalmars, mycket trevligt. Otroligt bra kort detta, riktigt nöjd med skärpan!



Hört på SOL:
Johan efter två timmars föreläsning - Alltså, om ni har ångest kan ni bara kolla på mina anteckningar, (visar upp ett papper där det enbart står "Ordklasser, particip")

höst

I helgen var jag hemma i Borås. Helgens konstaterande är att det är alldeles för kort tid att vara hemma 43 timmar. Nästa gång blir det längre, nästa gång ska jag hinna med mer. Men otroligt skönt att träffa familjen och vänner. Dock, Lund > Borås.

Började på en ny kurs idag. Svenska språkets uppbyggnad, med andra ord grammatik. Jag gillar det inte alls, det är svårt krångligt och jag blir trött på tanken att detta är det jag spendera de kommande sju veckorna.
Förut - Substantiv är namn på ting, sådana som boll och ring
Nu - Substantiv: konkreta substantiv, abstrakta, ägandegenitiv, objektgenitiv, måttsgenitiv, allmängenitiv, artnamn, appellativer, kollektiver, gruppbetecknande ord, ämnesbeteckningar, abstrakta massord osv osv osv osv.
Sjukt många sidor om substantiv i den sjukt tjocka boken. Och nu har jag bara 13 andra ordklasser jag ska läsa om, och inte fatta, tills imorgon. Har även två tallrikar, tre glas, en skål, en sked, två gafflar och tre knivar jag måste diska. Och jag borde verkligen städa. Och kanske handla. Och imorgon ska jag till Kalmars nation, Pub kronan, så jag borde göra färdigt allt inför onsdagens föreläsning. Mysig kväll med andra ord.



puh

Min första tenta är gjord! Nu kan jag pusta ut, lite halvt. Lite nervös inför slutresultatet. De första två delarna NAILADE jag, men den sista, njaaeee. Försök själv att skriva tre A4sidor om denna dikt;

Jag är ingen kvinna. Jag är ett neutrum.
Jag är ett barn, en page och ett djärvt beslut,
jag är en skrattande strimma av en scharlakanssol...
Jag är ett nät för alla glupska fiskar,
jag är en skål för alla kvinnors ära,
jag är ett steg mot slumpen och fördärvet,
jag är ett språng i friheten och självet...
Jag är blodets viskning i mannens öra,
jag är en själens frossa, köttets längtan och förvägran,
jag är en ingångsskylt till nya paradis.
Jag är en flamma, sökande och käck,
jag är ett vatten, djupt men dristigt upp till knäna,
jag är eld och vatten i ärligt sammanhang på fria villkor...

Ordbajseri i dess renaste form blev det! Härligt.

Om fem timmar är jag i Borås, det ska bli skönt. Men känns ändå konstigt, för Lund att faktiskt blivit mitt hem. Kommer kännas som att åka tillbaka i tiden. Men kul, skönt och angenämnt ska det bli.

RSS 2.0